Følg oss: Lik oss på Facebook Følg oss på 
						Twitter Følg oss på Instagram
Aisha
Les historien om «Aisha» og lær mer om hvor viktig det er at hjelpetilbudet er tilpasset alle!

Aisha kom til Norge for fem år siden. På de fem årene har hun og mannen fått to barn som Aisha er hjemme med. Hun har ikke lært seg norsk og det eneste nettverket hun har er mannens familie og venner. I begynnelsen var han snill, men så ble han mer og mer kontrollerende. Hun får ikke gå ut uten at han har godkjent det, og hun får ikke bli kjent med andre mødre som hun treffer på lekeplassen. Hvis han tror at hun ikke gjør som han bestemmer slår han. Aisha har ingen å snakke med om det som skjer, og hun har hørt de andre damene snakke om det forferdelige barnevernet som tar barna hvis det er vold i hjemmet.

«En dag jeg var ute med barna, besvimte jeg av utmattelse. Heldigvis var det noen som tok meg til legevakten. Der skaffet de en tolk, og endelig kunne jeg si litt om livet mitt, selv om jeg var livredd for at de skulle ta fra meg barna. De kjørte oss til krisesenteret som tok imot oss på en fantastisk måte. Etter den første uka begynte jeg å tro på at jeg kunne starte et liv uten mannen min. Krisesenteret hjalp meg med å snakke med barnevernet og NAV, og da jeg var klar til å flytte ut hadde jeg en liten leilighet vi kunne bo i, og jeg hadde fått sosialhjelp og barnehageplass til barna mine. Jeg fikk gå på norskkurs for å kunne klare å forsørge meg selv etter hvert.»

Takket være et helhetlig hjelpetilbud med godt og koordinert samarbeid slapp Aisha å flytte tilbake til sin voldelige mann.